Adequaat informeren over psychische problemen is een belangrijke opdracht voor de VVGG
brochures psychische problemenNaast een gepaste zorg voor geestelijke gezondheidsproblemen is goede informatie over psychische problemen erg belangrijk. Onderstaande brochures zijn een samenwerkingsproject van de Vlaamse Vereniging voor Geestelijke Gezondheid en het Fonds Psychische Gezondheid (Nederland). Ze werden geschreven met deskundigen uit de geestelijke gezondheidszorg en ervarings-deskundigen. Ze informeren over symptomen, achtergronden, oorzaken en behandeling. Met tips voor de patiënt en omgeving in het omgaan met een psychisch probleem, en getuigenissen.

Brochures Psychische problemen
Een brochure kost € 0,50 per exemplaar (exclusief portkosten)

Bij grote bestellingen krijgt u korting:
 • 5% korting vanaf 100 ex.
 • 10% korting vanaf 250 ex.

BESTELLEN KAN HIER


Klik op de afbeelding om een brochure in te kijken


Angststoornissen Angststoornissen bij ouderen. Als angst de oude dag beheerst  Posttraumatische stress-stoornis. De klap die pijn blijft doen  Depressie Depressie bij ouderen. Als grijstinten de oude dag beheersen  Dwangsstoornissen   Eetstoornissen. Als eten een obsessie is  Depressie bij jongeren. Als de bui blijft hangenGokverslaving. De kick die onweerstaanbaar is Manisch depressieve stoornis Pesten bij kinderen en volwassenen. Als plagen uit de hand loopt  Rouw en verliesverwerking. Na de dood van een dierbare Stress, overspannenheid & burn-out. Als alle rek eruit is  Psychische mishandeling en emotionele verwaarlozing. Kind in de knelADHD bij kinderen en volwassenen. Als chaos het leven beheerst   Schizofrenie. Verstoorde werkelijkheid     Borderline. Als het evenwicht zoek is  Dementie    
  © 2016 Steunpunt Geestelijke Gezondheid
  Alle brochures vallen onder het auteursrecht, wat betekent dat kopiëren, downloaden, misbruik en verspreiding voor persoonlijke of commerciële doeleinden niet toegestaan is. Verenigingen, particulieren of alle andere instanties kunnen op aanvraag een link naar de brochures op hun website plaatsen mits voorafgaande toelating.


  Onderstaande anderstalige brochures zijn gratis te verkrijgen mits betaling van portkosten


  Schizophrénie Frans-TurksSchizophrénie Frans-Arabisch